Zeeland in Stroomversnelling-subsidie voor "Productievoorspellend model voor de mossel- en oestersector"

Posted: April 07, 2022

Op 6 april heeft gedeputeerde Jo-Annes de Bat aan de vertegenwoordigers van zeven Zeeland in Stroomversnelling-projecten een symbolische cheque overhandigd. De projecten ontvangen in totaal €322.738,- subsidie.

Predictive analysis: Productievoorspellend model voor de mossel- en oestersector is een van de winnende projecten.Dit haalbaarheidsonderzoek, van de Roem van Yerseke, heeft als doel het in kaart brengen van de technische en economische haalbaarheid van een voorspellend productiemodel voor de aquacultuur in Zeeland (mossel- en oesterkweek, maar ook voor de zeewierkweek). Roem van Yerseke doet dit onderzoek in samenwerking met Water Insight, Dutch Seaweed Group en HZ University of Applied Sciences, en ontvangt hiervoor €50.000,- subsidie.

Het voorspellend productiemodel is een toegepaste digitale methode op basis van satellietbeelden die gebruikt kan worden voor:

  • Oogst- en productievoorspellingen voor diverse gebieden in Nederland en het buitenland;
  • Perceelselectie;
  • Algenbloeiwaarschuwingen.

De partners onderzoeken gezamenlijk welke doorontwikkelingen nodig zijn om praktijktoepassingen te realiseren en of uitrol en het gebruik van het model financieel haalbaar is voor de partners en stakeholders.

Bron: Provincie Zeeland, meer info op https://www.zeeland.nl/actueel...