Gebruik van Satellietbeelden voor de schelpdiersector: nieuw, maar veelbelovend!

Posted: January 04, 2021

Tony van der Hiele en Jasper van Houcke van HZ University of Applied Sciences schreven een mooi en duidelijk artikel over resultaten uit ons CoastObs project in Magazine Aquaculture 4 (December 2020):

"Gebruik van Satellietbeelden voor de schelpdiersector: nieuw, maar veelbelovend!".

"Satellietbeelden worden tegenwoordig steeds vaker toegepast in landbouw- en watermanagement. Echter, de verwerking van de ruwe beelden tot een bruikbare kaarten is duur, omdat specifieke kennis nodig is voor de interpretatie. Het EU Horizon 2020 project CoastObs wil daarin verandering brengen door gezamenlijke wensen te definiëren voor verschillende gebruikersgroepen in kustgebieden, en op maat gemaakte diensten te ontwikkelen tegen lage kosten per gebruiker. Een van de gebruikersgroepen is de schelpdiersector, en in het project werken het bedrijf Water Insight BV en HZ University of Applied Sciences samen aan potentieel relevante kaarten voor specifieke toepassingen op basis van satellietgegevens voor deze sector."

Lees het hier helemaal: https://lnkd.in/dzFdSEU (blz. 12)