Plaagalgenbulletin voor de Voordelta wk16 (Dutch only)

Posted: April 21, 2020

In week 15 zijn Water Insight en HZ University of Applied Sciences weer begonnen met een Plaagalgenbulletin, speciaal voor de Voordelta en Oosterschelde met het oog op de naderende Phaeocystisbloei.

Deze week is er weer nieuwe informatie, zie het filmpje van chlorofylconcentraties van 9 tot 19 april (klik op het plaatje voor de animatie). Hoe donkergroener hoe hoger het chlorofyl in het water. Veel grijs betekent wolkenbedekking, dus op sommige dagen zijn hebben we minder in kaart kunnen brengen. Afgelopen donderdag is er weer een fytoplankton monster genomen en hoewel dat de week ervoor hoofdzakelijk diatomeeën (voedsel voor schelpdieren en zoöplankton) bevatte, wordt er nu steeds meer Phaeocystis (slijm/schuimalg) gezien, met name in het westelijk deel van de Oosterschelde.